Meny 52

 ?

?

 Apelsin- och passionsfruktsparfait med exotiska frukter

?

 

?

 

Apelsin- och passionsfruktsparfait
med exotiska frukter

 

För 5 personer:
0,5 dl konc apelsinjuice
4 passionsfrukter
3 dl grädde
1 dl socker
3 ägg
2-3 cl apelsinlikör (kan uteslutas)
exotiska frukter, t ex kiwi, ananas, mango, kumquats, physalis


Passionsfruktsås
2 passionsfrukter
2 msk florsocker
1 dl apelsinjuice


 1.  Dela passionsfrukterna och skrapa ur fruktköttet. Sila bort kärnorna och spara dem.
 2.  Dela äggen. Blanda äggulorna med apelsinjuice, passions- fruktsjuice och socker. Vispa blandningen i hett vattenbad till en tjock kräm, låt kallna. Vispa grädden.
 3.  Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda den kalla äggkrämen med likör och vispad grädde. Vänd ner den vispade äggvitan och blanda försiktigt till en jämn massa.
 4.  Häll upp i portionsformar eller i en stor form, klädd med plastfolie. Låt frysa i ca 6 tim.
 5.  Dela passionsfrukterna till såsen och skrapa ur fruktköttet.
 6.  Blanda det samt passionsfruktskärnorna med apelsinjuice och florsocker.
 7.  Servera parfaiten lätt tinad med exotiska frukter och passionsfruktsås.

Tillbaka till registret