Meny 44

 Caprisallad

 ?

Tira mi su

Caprisallad

  För 1 personer:
1 mozzarellaost
½-1 tomat
kummin
timjan
salt
grovmalen svartpeppar
olivolja vinäger
färsk basilika

Gör så här:

 1.

 Skär mozzarellan och tomaten i skivor.

 2.

 Lägg upp varannan ost, varannan tomat i en lång rad på en tallrik. Strö över några nypor kummin och timjan. Lite salt och peppar. Häll över olivolja och vinäger efter smak. Toppa med basilika.

?

Tira mi su
  För 6-8 personer:
½ dl kakaolikör, kaffelikör, konjak eller rom
2 dl starkt kaffe
4 äggvitor
4 äggulor
1 1/4 dl strösocker
400 g mascarponeost eller 400 g philadelphia creme cheese + 2 msk créme fraiche
skal av 1 citron
skal av 1 apelsin
20-24 (ca 200 g) kex: savoiardi, biscotti eller löffelbisquits
2-3 msk kakaopulver

Gör så här:

 1.  Brygg kaffet och låt kallna. Blanda med likör.
 2.  Vispa äggvitorna till hårt skum.
 3.  Vispa äggulor och socker riktigt vitt och pösigt.
 4.  Blanda i mascarponeost eller philadelphia utrört med créme fraiche i gulor och socker.
 5.  Smaksätt med citron- och apelsinskal.
 6.  Vänd ner äggvitorna med stora luftiga tag.
 7.  Doppa kexen hastigt på båda sidorna i kaffelikören. Lägg undan för undan ett lager i botten på formen.
 8.  Täck med hälften av mascarponesmeten.
 9.  Lägg resten av kexen doppade i kaffelikörern på smeten och resten av smeten ovanpå.
 10.  Ställ in i kyl 2-3 timmar eller över en natt.
 11.  Servera med siktat kakaopulver över hela ytan eller randigt

Tillbaka till registret