Meny 43

 ?

 ?

Snöägg med tre sorters såser

?

?

Snöägg med tre sorters fruktsås

För 4 personer:
3 äggvitor
100g strösocker (ca 1 dl)

Till kokning:
5 dl mjölk + 5 dl vatten

Till fruktsåserna:
400 g färsk mangofrukt
400 g hallon
400 g kiwifrukt
florsocker till smaksättning
citronmeliss till garnering

Gör så här:

1.

 Börja med fruktsåserna. Skala frukterna och kör dem i mixer eller matberedare till en finfördelad purésås. Smaksätt såserna med florsocker till lagom sötma. Saknar du mixer kan frukten och bären passeras genom finmaskigt durkslag.

 2.

 Vispa äggvitor och socker till mycket hårt skum (som till en marängsmet). Koka upp mjölken och vattnet i en kastrull. Forma med en stor matsked äggstora bollar av äggvitesmeten och lägg dem i kastrullen. Sjud äggbollarna i omgångar ca 2 minuter på varje sida.

 3.

 Lyft upp äggbollarna med en hålslev på en tallrik och låt dem svalna. Vid serveringen fördelas de tre såserna som en spegel på tallrikarna. Lägg upp snöäggen i mitten och garnera med citronmeliss.

Tillbaka till registret