Meny 41

 ?

 Boeufsauté Trinidad

?

?

 

Boeufsauté Trinidad

För 4 personer:
600 g oxkött (filé eller innanlår)
8 cl Angostura
1 vitlöksklyfta
salt
svartpeppar
1 msk smör

Garnityr:
1 msk smör
40 g baconstavar
80 g skivade champinjoner

Börja laga såsen som tar ca 15 minuter att reducera. Laga därefter riset och sist köttet.

1.

 Skär köttet i ca 2 cm tjocka tärningar och krydda med salt och svartpeppar.

 2.

 Fräs köttet i stekpanna i ungefär 4-6 minuter.

 3.

 Pressa vitlöksklyftan över köttet och flambera med Angostura. Håll köttet varmt på serveringsfat.

 4.

 Fräs baconstavarna och champinjonerna i samma panna som köttet flamberats i.

 5.

 Lägg därefter tillbaka köttet och blanda väl samt häll rödvinsåsen över anrättningen. Ris Créole passar bra till.

Rödvinsås med champinjoner och bacon

 2 dsk hackad rödlök  1 tsk krossad vitpeppar
 ½ tsk timjan  1 st krossat lagerblad
 ½ flaska rödvin  arrowrot eller idealmjöl
 1/4 citron  2 dl kalvbuljong

1.

Fräs smör och rödlök

 2.

 Tillsätt vitpeppar, timjan, lagerblad och en halv flaska rödvin samt 2 dl kalvbuljong

 3.

 Låt koka ihop till 1/4 av sin ursprungliga volym

 4.

 Red med en aning arrowrot eller idealmjöl utrört med litet rödvin till önskad konsistens

 4.

 Tillsätt lite pressad citron

Ris Créole

 2 dl långkorningt ris  4 dl buljong
 1 tsk salt  1 tsk smör
 1 tsk hackad gul lök  1 dl upptinade frysta ärtor
 1 dl pimentos (spansk peppar) eller färsk röd paprika  

1.

 Fräs smör, lök och ris

 2.

 Tillsätt salt samt buljongen

 3.

 Låt alltsammans koka under lock i ca 18 minuter.

 4.

 Blanda i ärter och pimentos samt värm upp riset.

 

?

Tillbaka till registret