|
|
|
|
För 6 personer: Fyllning Uppläggning |
|
1. |
Hacka räkorna grovt - eller skär hummerköttet i små bitar och blanda med majonäs, tunnstrimlat selleri och små bitar av avocado. |
2. |
Fördela blandningen på skinkan och rulla ihop. |
3. |
Lägg upp med tillbehören. |
För 4 personer: Sherrysås Tillbehör |
1. |
Putsa laxfilén helt fri från ev revben och småben. Känn med fingret mitt uppe på filén och tag med hjälp av en plattång bort de ben som sitter snett ner i laxköttet. Dela sedan filébiten rakt av i fyra lika stora bitar. |
2. |
Lägg varje bit med skinnsidan ner på brädan. Gör med en vass kniv ett snitt liksom en ficka mitt på varje laxbit. Se till att snittet ej blir för djupt i början och i slutet. |
3. |
Lägg nu laxbitarna i en smord, ugnsfast form. Fördela osten i fickan på varje laxbit. Pensla laxen med olja och salta lätt över det hela. |
4. |
Sherrysås: Koka upp vinet med buljongtärningen och koka ihop det hela tills hälften återstår. Tillsätt creme fraichen och koka ytterligare ett par minuter. Tillsätt slutligen dillen och vispa i en klick kallt smör. Så här långt kan du förbereda lax och sås. |
5. |
Till serveringen, koka vanlig potatis eller potatis skuren i båtformade klyftor. Sätt ugnen på 200 grader och ställ laxen på galler i mitten av ugnen i 6-8 minuter. Ge under tiden såsen ett uppkok. Lägg upp laxfiléerna på heta tallrikar med sås och potatis omkring. Servera omgående. |