Meny 47

 Mozzarella toast

 ?

Vitvinssabayon med frukt

Mozzarella toast

För 4 personer:
150 g mozzarella
1 aubergine
4 soltorkade tomater i olja
1 bifftomat
1 burk pestosås
4 vita brödskivor
olja
4 msk riven parmesanost
sallad
 1.  Sätt ugnen på 225 grader.
 2.  Dela mozzarellan i fyra skivor. Skär åtta cm tjocka skivor av auberginen, strö salt på dem och låt skivorna ligga en stund. Strimla de torkade tomaterna.
 3.  Skär ut rundlar, ca 7 cm i diameter, ur brödskivorna. Stek dem frasiga i lite olja. Torka av aubergineskivorna och stek dem lätt bruna på båda sidor i olja.
 4.  Lägg brödskivorna på bakplåt och täck med skivor av tomat, aubergine, mozzarella, en sked pestosås, strimlade tomater och på toppen aubergine. Strö på riven ost och ställ in i ugnen 5-10 minuter tills mozzarellan har smält och grönsakerna är varma. Servera genast med grönsallad.

?

För ? personer:

Vitvinssabayon med frukt

För 4 personer:
4 äggulor
3/4 dl socker
1½ dl vitt vin

Frukt:
4 skalade och tunt skivade kiwi och/eller jordgubbar, stjärnfrukter, hallon m m.

 1. Ställ 4 fyra flata tallrikar på värmning. Koka upp en kastrull vatten. Skala ev och tunnskiva den frukt som valts.
 2.  Vispa gulor och socker pösigt i en mindre, rostfri kastrull eller bunke.
 3. Tillsätt vinet och vispa livligt över vattenbad tills såsen tjocknar.
 4.  Fördela på tallrikar och lägg frukten i mitten.

Tillbaka till registret